Dag 12: Old Forge – Watkins Glen (Montour Falls)

6-Old Forge-Montour Falls, 284 km

Ook deze ochtend zorgen de heren voor vers brood. We ontbijten weer op de kamer en daarna pakken we alles op ons gemak in. Het is in ieder geval droog buiten, de temperatuur is flink gezakt, het is begin twintig graden. Om kwart over tien rijden we weg bij het Country Club Motel. Het was hier erg leuk, wel jammer om weer weg te gaan. Het eerste stuk van de route is dezelfde weg terug. Bij Rome gaan we de snelweg op richting de Finger Lakes. Het is niet echt druk. Na de plaspauze rijden we door en bij Seneca Lake gaan we de snelweg af richting het zuiden. We volgen dit helemaal tot aan Watkins Glen. Halverwege stoppen we bij een rest area om aan een picknicktafel broodjes te eten.
Het valt wel op dat overal bij de huizen grote perfecte grasvelden liggen. Er wordt dan ook druk gras gemaaid, het lijkt wel maaidag in plaats van wasdag!
We rijden door Watkins Glen naar Montour Falls. Rond half drie zijn we er. De cottages zijn super! Er staat een gevulde picknickmand klaar, verder zit er alles in (magnetron, koelkast, goeie koffiezetter). De kids zijn meteen los. Er hangt een schommel en een grote hangmat. Ze kunnen overal rondlopen. De huisjes staan langs een klein riviertje. Erg gezellig hoor! We relaxen eerst wat en gaan dan de was doen. Tja, dat moest onderhand ook een keer. Nog nergens bij een hotel hadden we wasmachines gezien. Verderop in het dorpje zit een Laundromat. Een belevenis op zich hoor. En met twintig dollar aan kwartjes komen we een heel end. We laten de was draaien en gaan eerst boodschappen doen, o.a. marshmallows voor vanavond. Na de supermarkt eten we bij de Burger King. Hmm… in Montour Falls lopen veel vreemde types rond. Het dorpje zelf is ook niet echt chic. Ook het personeel in de Burger King ziet er vies en vet uit. Maar ja, de friet is goed. Hierna de was weer ophalen, wat in de droger en met één gekrompen shirtje weer terug naar Catherine Cottages. Dan de was ophangen…..
’s Avonds hebben we gezellig bij het kampvuur gezeten, marshmallows geroosterd en popcorn gebakken. Erg leuk. Wanneer de kinderen rond tien uur naar bed gaan zitten wij nog tot zeker half twaalf bij het kampvuur.

20130711-154326.jpg

20130711-154816.jpg

20130711-154823.jpg

20130711-195128.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − tien =