Dag 11: Old Forge

Vandaag onze eerste ochtend in Old Forge. Corné en Richard gaan om kwart over acht naar de plaatselijke supermarkt om vers Italiaans brood en kaiserbroodjes te halen. We ontbijten op onze kamers met vers brood, hmm… erg lekker! Na het ontbijt wilden we eigenlijk gaan wandelen in de bossen van de Adirondack Mountains. Helaas valt het met bakken de lucht uit. Dan eerst maar wat op de kamer rondhangen: een beetje lezen, puzzeltje maken, filmpje kijken, spelletje doen. Het duurt zeker tot een uur of twaalf voor het weer opklaart. We lopen bij het motel wat rond, en zien dan aan de achterkant, bij het golfterrein, een hertje staan. Snel de camera’s in de aanslag en erachteraan. Het hert springt al gauw tussen de bomen. We zien hem nog wel, maar goede foto’s maken lukt niet echt.
Rond 1 uur eten we de lunch ook op onze kamer. Hierna wagen we het erop en rijden naar Bald Mountain. We lopen de Rondaxe Mountain Fire Tower trail. Het blijkt al snel een flinke klim. Ook is het pad nogal modderig van alle regen. De schoenen blijven niet echt schoon en droog. Bijna iedereen stapt een keer in de modder of in het water. Maar dat mag de pret niet drukken. Onderweg zien we al een paar mooie uitzichten. We lopen voornamelijk over grote platte rotsen. Het duurt zeker een uur voordat we helemaal boven zijn. En daar is het uitzicht prachtig. Zover als je kunt kijken, zie je bossen en meren. En helemaal als je de uitkijktoren in klimt! Iedereen gaat omhoog, zelfs Mariëlle klimt na enige twijfel toch omhoog. We blijven even een tijdje uitzweten boven op deze berg. Dan moeten we toch echt terug naar beneden, en afdalen is altijd lastiger dan klimmen. Zeker als de rotsen en boomstronken nat en dus glad zijn. Het gaat meestal goed, maar af en toe glijdt er hier en daar een schoen weg. Na een uurtje staan we weer op de parkeerplaats. Eerst schoenen uitkloppen en dan terug naar het motel. Na deze tocht is het lekker om nog even te zwemmen.
Wanneer Timo, Stijn en Rick nog een potje voetballen op het gras, springt er opeens een hert voorbij! Wel apart. Hij steekt de weg over en schiet de bossen in.
Rond zeven uur gaan we weer eten bij the Old Mill. Om negen uur zijn we weer terug bij het motel. Corné bakt nog wat popcorn in de magnetron voor de kids. Net gegeten, maar geen enkel probleem voor hen. Vanavond wilde ik nog even buiten op zoek naar wat herten, maar ook nu begon het weer te regenen. Helaas.
Nog even voor de feiten: de wildtelling van vandaag: een stuk of vier herten, kleine kikker, een grote ‘scoobydoo-hond’, en veel vliegende beestjes rond je hoofd.

20130710-190511.jpg

20130710-190527.jpg

20130710-190540.jpg

20130710-190557.jpg

20130710-190612.jpg

Eén antwoord op “Dag 11: Old Forge”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 10 =