Dag 04: New York

Vandaag wordt onze laatste dag in the Big Apple. We doen het rustig aan. Weer gegeten bij Zante en daarna de metro genomen naar Central Park/Fifth Avenue. Het weer zit mee: droog, al is het wel broeierig. We gaan eerst naar de Apple Store, zeg maar dé speeltuin voor volwassenen! Al gauw staat groot en klein te iPadden, iPhonen, iMac’en, enz. Ik krijg hier alvast mijn verjaardagscadeau! Hoor ik er voortaan ook bij!
Hierna steken we de weg over en wandelen Central Park in. Dat is lekker relaxed daar. Richard heeft een bal meegenomen en op een groot grasveld kunnen de kids even voetballen. Na een tijdje gaan we verder en eten we nog een ijsje, terwijl we naar de straatartiesten kijken. Er is volop te doen in het park. Het valt wel op dat het er zo rustig is midden in deze grote stad.
We besluiten om door te lopen naar het Museum of National History. In de hal zien we de skeletten van drie dino’s. Ondertussen komt het met bakken uit de lucht. We schuilen een poosje op de trappen van het museum. We kunnen nog even lekker lachen om de mensen met poncho’s in de hop on hop off bus, zeiknat! Wij blij dat we dat niet gedaan hebben. Uiteindelijk gaan we, tussen de buien door, met de metro richting Top of the Rock. Vanaf half vier kunnen we bovenop het Rockefeller Centre. Wat een geweldig uitzicht! En wat een megastad is New York! Ook de zon schijnt nu, dus we kunnen alles goed zien. We maken lekker veel foto’s en gaan daarna nog even souvenirshoppen: een vest voor Tess en Mariëlle en ik nog een vrijheidsbeeldje. Zonder dat kun je niet thuiskomen natuurlijk. We belanden bij Wendy’s voor het eten.
Voor vandaag is het mooi geweest, we pakken de metro terug naar het hotel. En weer krijgen we een paar stortbuien te verduren. Eenmaal ‘thuis’ is het douchen en uitrusten. Morgen, 4th of July, verlaten we NY. Hopelijk valt het verkeer mee, want er worden hier massa’s mensen verwacht, en er is vanalles afgesloten.

20130704-065144.jpg

20130704-065155.jpg

20130704-065201.jpg

20130704-065210.jpg

20130704-065219.jpg

20130704-065226.jpg

20130704-065232.jpg

2 antwoorden op “Dag 04: New York”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =