Dag 03: New York

Vandaag hebben we weer een drukke en lange dag gehad in New York. Allereerst weer gegeten bij ‘Zante’, de deli bij de metro. Van daaruit gingen we meteen door naar de Staten Island Ferry. Op naar het Statue of Liberty. Het was nog steeds erg bewolkt, maar geen regen. Vanaf de boot zagen we op de heenweg vnl. de skyline van Brooklyn. Op Staten Island zelf hebben we even broodjes gekocht en gewacht op de Ferry terug. Nu aan de kant gestaan voor het vrijheidsbeeld. Vooral de kinderen keken hier wel naar uit. Maar het formaat van Miss Liberty viel in het echt toch wat tegen.
Gelukkig wel de nodige foto’s kunnen maken. Hierna liepen we naar Battery Park . Daar hebben we lekker op een bankje gezeten en de broodjes gegeten. En ja hoor, even later breekt de zon door! Meteen erg warm, benauwd en klam. Dat mag de pret niet drukken. Om half vier konden we naar het 9/11 Memorial. We zagen de Freedom Tower al in de verte staan, dus liepen we tussen de wolkenkrabbers van Manhattan die kant op. Ondertussen wordt het alleen maar warmer, dus bij de Burger King maar wat te drinken gehaald. De wc’s daar waren druk bezet, een wachtrij van zo’n 20 minuten.
Bij het Memorial,was er overal politie op de been. Veel controle met camera’s. Om binnen te komen wordt alles weer gecheckt. Het lijkt wel een vliegveld. En een pot Nutella is dan toch opvallende bagage. Na nog een paar controles konden we eindelijk doorlopen. We bekeken de North en South Pool. Best indrukwekkend, je ziet de Twin Towers zo weer voor je. Daarna weer maar even uitrusten. De warmte hakt er wel in. We besluiten om door te wandelen naar de Brooklyn Bridge. Onderweg daar naar toe gaan Stijn, Tess en Rick nog op de foto met een echt New Yorkse cop.,Hij wilde dat wel doen, veel meer hadden de politiemannen toch niet te doen. En toen wilde iedereen wel met hem op de foto. Op de Brooklyn Bridge slaat de vermoeidheid toe. We lopen een stukje tot aan de eerste toren, daarna gingen we terug om wat te eten te zoeken. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk belanden we bij de Mac op 42nd Street, vlakbij Times Square. Hierna lopen we nog een stukje om naar de verlichting te kijken, maar dan gaat het regenen. We pakken de metro terug naar het hotel en spotten nog wat vreemd volk in die metro. Al met al een vermoeiende dag, maar veel gezien. Rond half negen weer terug bij het hotel.

20130702-225119.jpg

20130702-225130.jpg

20130702-225145.jpg

20130702-225151.jpg

20130702-225158.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + 11 =