Dag 02: New York

Vandaag onze eerste echte dag in New York. We besluiten om het rustig aan te doen, gezien de drukte van gisteren. Iets na 9 uur gaan we aan het eind van de straat ontbijten. Daar zit een kleine deli, overigens tegen het metrostation aan. Wanneer er een trein langskomt, trilt de vloer van het restaurantje vrolijk mee. Timo, Stijn en Rick nemen de pancakes, en de rest eet tosti’s en eieren. Ondertussen valt het gezellig met bakken de lucht uit. Na het eten lopen we toch maar even terug naar het hotel voor de vesten en jassen. Daarna op naar de metro. Eerst voor acht man een metropas kopen. Dit doen we met cash, credit en pin. We nemen de metro naar Times Square. Het regent nog steeds, maar het is erg gaaf om daar rond te lopen. We hebben in elk geval een goed excuus om te shoppen. En dat kan daar goed, zeker bij de grote Toys ‘R US. De kids vonden de angry birds leuk en Rick was weg van alle Lego! Ook nog in de M&M store geweest. We lopen langzaam door naar het Rockefeller Plaza. Nog steeds af en toe regen, maar koud is het niet. Ook daar winkelen we weer wat en we eten wat bij een superhete Subway. Maar ja, we kunnen in elk geval met zijn allen zitten, want iedereen is moe en heeft dorst en honger. Na deze pauze gaan we naar Top of the Rock. Daar werd verteld dat er ‘zero visibility’ was. We hebben nu de kaarten omgezet naar woensdag, hopelijk is er dan meer zicht.
We gaan met de metro verder naar het Empire State Building. Hiervan ligt de top in de wolken. Even later zien we hem nog wel helemaal. Via fifth avenue gaan we door naar het Flatiron Building. Dit is de eerste wolkenkrabber van New York. Na de nodige foto’s lopen we terug naar de Mac. Die zit recht tegenover het Empire State. Da’s toch effe wat anders, blijft apart om zo in New York te zijn. En de eerste USA-frietjes smaken Rick goed!! Ook konden de kinderen hier de drankautomaat uitproberen: free refills en allerlei smaken, zoals cherry vanille, coke strawberry, enz. You name it en het is er. Beetje jammer dat de helft hiervan op de broek van Marielle terecht kwam.
Na het gingen we met de metro weer terug naar het hotel. Even douchen en tv kijken en op tijd het bed in.

20130701-220620.jpg

20130701-220730.jpg

20130701-220756.jpg

20130701-221059.jpg

20130701-221146.jpg

Eén antwoord op “Dag 02: New York”

  1. Goedemorgen,

    mooie foto’s vanuit New York. Veel plezier en maak er een leuke vakantie van.
    Groetjes Adriaan en Lenie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + negentien =